IX. Tati Dovit Carp Team Bojlis Kupa-Ohat III.
VERSENYKIÍRÁS

Versenyszabályzat:
1) A résztvevő csapatok felállása, 2 fő versenyző, plusz 1 fő segítő (nem kötelező). Amely csapat él a segítő lehetőségével, abban a csapatban a segítő teljes körű csapattagnak minősül.


2) A versenypálya felosztása max. 14 részre történik. A csapatok között kb. 50 m távolság található
3) A csapatok rajthelyeinek kijelölése dupla sorsolás alapján történik. Először a nevezési díjak befizetésének sorrendje alapján húzási sorrendet húz. Majd ezen sorrend alapján a csapat kihúzza a horgászhelyét.
4) A csapatok a helyfoglalást követően gépjárművüket otthagyhatják horgászállásuk mellett.
5)A verseny időpontja: 2017.07.02-2017.07.06.
A verseny időtartama 95 óra.
Időrend:
• Érkezés, regisztráció: 2017.07.02. 08.30-9h-ig
• Megnyitó, sorsolás: 09.00h-10.00h
• Helyfoglalás, kipakolás, csali limit ellenőrzés, bójázás: 10.00h-12.00h
• Verseny kezdete, etetés kezdete: 2017.07.02. 12.00h
• Verseny vége: 2017.07.06. 11.00h
• Eredményhirdetés, ebéd: 12.00h

6) Csapatonként 1db, világítással ellátott dőlőbója használata engedélyezett. A csónakot a szervezőbizottság biztosítja. A saját csónak használata engedélyezett. A bóják elhelyezése a Rendezőség által a vízben előre kijelölt dobási szektorokon belül lehetséges. Halradar használata tilos! A bója verseny közbeni áthelyezése indokolt esetben sem lehetséges. A hal bójára való tekeredése esetén, a halak egészségmegóvása érdekében a szervezőség fenntartja a jogot a hal bójáról való megszabadítására.


7) Csónakból alapozó etetést végezni nem lehet. A verseny folyamán etetni dobócsővel, rakétával spombbal lehetséges azonban az úgynevezett nehéz etetés minden nap 07.00h-19.00h között engedélyezett. Ezen belül este 19.00-tól reggel 07.00-ig csak dobócsővel lehet etetni. Etetni kizárólag bojlival és főtt, erjesztett egész szemes magvakkal illetve csak halibut pellettel lehetséges.Darált magvak használata tilos!! Mindenféle kutyatáp használata a csapatok kizárását eredményezi! A beetethető anyagok mennyisége korlátozott. Csapatonként maximum 100 kg a felhasználható mennyiség. Ebből szemestakarmány és pellet együttesen maximum 20kg (ez a mennyiség kevesebb lehet, több nem). A maradék 80 kg csak bojli lehet . A limiteket a versenyt megelőzően a fent leírt időpontban ellenőrizzük. Az ellenőrzés időpontjában már gépjárműveket is ellenőrizzük a horgászállás mellet. Az előbb leírt mennyiségek cseréjére nincs lehetőség. Az etetőhajó használata Tilos! Surf, spod bot használata kizárólag etetés céljára engedélyezett.


8) Horgászni csak bojlival, hajszálelőkés módszerrel,minimum 10mm-es bojli használatával lehet , csapatonként 4db bottal, botonként 1db horoggal, min. 50 gr-os ólommal. Etetőkosár használata tilos. A pasztaólmok használata nem engedélyezett, azonban a csali pasztával való bevonása engedélyezett. A horgászboton lévő csalikat szúrópróba szerűen mindenkinél ellenőrizzük. PVA semmilyen formában nem használható. Csaliörlő,krusa használata nem engedélyezett.A bojlit etetésre 3-4 felé lehet eldarabolni. Így próbáljuk elérni azt , hogy a csapatok a bojlis módszert részesítsék előnyben.


9) Minden csapatnak kötelezően rendelkeznie kell nagyméretű merítőszákkal,csak merev vázas pontybölcsővel, (ettől kisebb pontymatracokat és peremes pontybölcsőt sem fogadunk el, a halak védelme érdekében), sebfertőtlenítővel és a halak kíméletes elhelyezésére csapatonként min. 5 db pontyzsákkal (más haltartó nem használható). Ezen eszközök megléte a verseny előtt minden csapatnál ellenőrzésre kerül. Ezek hiányában a csapat kizárásra kerül. A hal fárasztása és birtokbavétele során a csapatok külső segítséget nem vehetnek igénybe. A fogást követően a versenyzők kötelesek a hal kíméletes kezelésére, fertőtlenítésére, majd pontyzsákba való elhelyezésére. Pontyzsákonként 1 db hal helyezhető el. Megkérünk minden csapatot, hogy a halak védelme érdekében a pontyzsákokat és a pontybölcsőket minden esetben benedvesített állapotban használják


10) Minden, a dudaszó előtt megakasztott szabályosan kifogott hal beleszámít az értékelésbe.


11) A halak mérlegelése minden esetben az egyik csapattag, az egyik szomszédos csapat tagja és a szervezők jelenlétében történik. A mérlegelést követően a szomszéd és a saját csapat tagja is aláírásával hitelesíti a mérlegelés szabályosságát.


12)A végeredménybe csapatok által kifogott 10 legnagyobb hal összsúlya számít be. Nagyobb súlyú hal fogása esetén a kisebb súlyú halat ki lehet cserélni de pontosan 10 db halnak meg kell lenni .


13) A verseny győztese a legtöbb össztömegű 10 db halat fogó csapat.


14) Óvás benyújtására minden csapat az adott nap este 18.00-ig, de legkésőbb a verseny eredményhirdetését megelőzően 11.00h-ig van lehetősége. A verseny résztvevői automatikusan elismerik, hogy a vitás esetekben alávetik magukat a versenybíróság pártatlan döntésének. Amennyiben a versenybíróság az óvást jogtalannak minősíti az eljárást kezdeményező csapattól 60 kg hal értékének megfelelő pont levonásra kerül. Az óvás díja 10.000Ft, amely kivizsgált, jogos esetben visszajár!


15) A rendezőség felhívja a figyelmet a természetvédelem és a kulturált viselkedés szabályaira, a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire. Aki e szabályoknak nem felel meg, a versenyből figyelmeztetés után kizárásra kerül. A versenyen mindenki saját felelősségén vesz részt, a szervezőbizottság felelősséget nem vállal!


16) A versenyen készült fénykép és video anyag szervezők általi felhasználásához a résztvevők hozzájárulnak.


17. A záró napon ebédet biztosítunk a versenyzőknek.

A verseny díjazása:
I.hely:kupa+ 500.000Ft készpénz
II.hely:kupa+300.000Ft készpénz
III.hely:kupa+150.000Ft készpénz
Összdíjazás
Egyéb díjak:
-Legnagyobb hal: Kupa+100.000 Ft készpénz+50.000 Ft Értékű ajándék
Minden csapat éremben és ajándékban részesül.
(A nyeremények után fizetendő adókat a versenyszervezők nem vállalják át)

Nevezési díj: 150.000 Ft amelynek foglalóját (75.000Ft) a Tati Carp Team Horgászegyesület számlaszámára: 60600170-11082125 (csak előzetes egyeztetés után lehet utalni) fizethető be,vagy személyesen a Tati horgászboltban (Debrecen Skalnitzky utca 30.) Nevezési szándék esetén 2017.06.20.-ig (a csapat és a résztvevők nevével együtt) eljuttatni szíveskedjenek. A teljesítés napjától a csapat nevezése elfogadott, megtörtént. Számlára utalás esetén előre egyeztetés szükséges. A befizetett előleg lemondás esetén nem jár vissza. Érvényes nevezésnek kizárólag az 75000 Ft előleg befizetése számít. Telefonos bejelentkezés nem számít jelentkezésnek!

A fennmaradó részt (75.000Ft) a verseny helyszínén kell befizetni! A foglaló rész lemondás esetén nem jár vissza .

Nevezési határidő: 2017.06.20.
Rendező: Tati Carp Team Horgászegyesület
Nevezési információk: Illés Attila +36 20/5730085
A változtatás jogát fenntartjuk!

Hozzászólás

Szállítás kedvezményesen 1500Ft.-tól.