Lázbérci Tározó -Dédestapolcsány

Bár hallottunk már a Lázbérci tározó szépségéről, igazából a vártnál sokkal több, amit ott kaptunk látogatásunkkor. Nemcsak a szépség és természetesség, ami jellemzi ezt a tájat, hanem legfőképpen a nyugalom, ami átjárja az embert a közelében.

A tó tájvédelmi körzetben helyezkedik el. Körben aszfalt út van ami kivalló minőségű,de a behajtáshoz viszont engedély kell. Ott jártunkkor éppen 5 mázsa süllőt telepítettek a tóba. Éjszakai horgászat nincs ,de a közelben több vendégház is van ahol meg lehet aludni kb.2-3000 Ft-ért . A parton sétálva ismerkedtünk meg Józsi bácsival,aki bemutatta a tavat, az ország első vasércbányáját ,ami a domboldalon van, valamint a református templomot ahol Józsi bácsi csodás kőzetgyűjteménye is megtalálható.

Ebben az évben már 265 mázsa pontyot tettek bele a tóba ,minden telepítés ki van írva a tó melletti hirdető táblán. Igazából ajánljuk ezt a tavat azoknak az ismerőseinknek, akik szeretnének nyugodt és környezetben horgászni, illetve halat fogni és van idejük akár több napra is lemenni. Szállásban tudunk segíteni,Józsi bácsi vendégháza a „Piroska vendégház” a tótól 100-200 méterre van,2db 3 ágyas szobával várja az érdeklődőket. Elérhetőséget,telefonszámot tudunk adni! Dédestapolcsány Szilvásvárad után könnyen megközelíthető helyen van.

 

További képek Facebookon:Kattintson Ide!

Hozzászólás

Szállítás kedvezményesen 1500Ft.-tól.