Tati Dovit Carp Team baráti bojlis kupa.- Kajánsziki horgásztó
VERSENYKIÍRÁS

Versenyszabályzat:
1) A résztvevő csapatok felállása, 2 fő versenyző, plusz 1 fő segítő (nem kötelező). Amely csapat él a segítő lehetőségével, abban a csapatban a segítő teljes körű csapattagnak minősül.


2) A versenypálya felosztása 13 részre történik. A csapatok között kb. 40-50 m távolság található
3) A csapatok rajthelyeinek kijelölése dupla sorsolás alapján történik. Először a nevezési díjak befizetésének sorrendje alapján húzási sorrendet húz. Majd ezen sorrend alapján a csapat kihúzza a horgászhelyét.
4) A csapatok a helyfoglalást követően gépjárművüket otthagyhatják horgászállásuk mellett.
5)A verseny időpontja: 2019.05.23-201.05.26.
A verseny időtartama 72 óra.
Időrend:
• Érkezés, regisztráció: 2019.05.23. 08.30-9h-ig Kajánsziki Horgásztó,Hajdúböszörmény
• Megnyitó, sorsolás: 09.00h-10.00h
• Helyfoglalás, kipakolás, csali limit ellenőrzés, bójázás: 10.00h-12.00h
• Verseny kezdete, etetés kezdete: 2019.05.23. 12.00h
• Verseny vége: 2019.05.26. 12.00h
• Eredményhirdetés, ebéd: 13.00h

6) Csapatonként 1db, világítással ellátott dőlő bója használata engedélyezett. A csónakot a szervezőbizottság biztosítja. A saját csónak használata engedélyezett. A bóják elhelyezése a Rendezőség által a vízben előre kijelölt dobási szektorokon belül lehetséges. Halradar használata tilos! A bója verseny közbeni áthelyezése indokolt esetben sem lehetséges. A hal bójára való tekeredése esetén, a halak egészségmegóvása érdekében a szervezőség fenntartja a jogot a hal bójáról való megszabadítására.
7) Csónakból alapozó etetést végezni nem lehet. A verseny folyamán etetni dobócsővel, rakétával spombbal lehetséges azonban az úgynevezett nehéz etetés minden nap 07.00h-19.00h között engedélyezett. Ezen belül este 19.00-tól reggel 07.00-ig csak dobócsővel lehet etetni. Etetni kizárólag bojlival és főtt, erjesztett egész szemes magvakkal illetve pellettel lehetséges. Darált magvak használata tilos!! Mindenféle kutyatáp használata a csapatok kizárását eredményezi!
A beetethető anyagok mennyisége korlátozott. Csapatonként maximum 60 kg a felhasználható mennyiség. Ebből szemestakarmány és pellet együttesen maximum 20 kg lehet .A maradék csak bojli lehet .(A szemestakarmány és a pellet mennyiségének a csökkentésével,vagy elhagyásával a felhasználható bojli mennyisége a maximumig azaz 60 Kg-ig növelhető.)
A limiteket a versenyt megelőzően a fent leírt időpontban ellenőrizzük. Az ellenőrzés időpontjában már gépjárműveket is ellenőrizzük a horgászállás mellet. Az előbb leírt mennyiségek cseréjére nincs lehetőség. Az etetőhajó használata Tilos! Surf, spod bot használata kizárólag etetés céljára engedélyezett.
8) Csalizni csak bojlival, hajszálelőkés módszerrel,minimum 10mm-es bojli használatával lehet , csapatonként 4db bottal, botonként 1db horoggal, min. 50 gr-os ólommal. Etetőkosár használata tilos. A pasztaólmok használata nem engedélyezett, azonban a csali pasztával való bevonása engedélyezett. A horgászboton lévő csalikat szúrópróba szerűen mindenkinél ellenőrizzük. PVA használható.
9) Minden csapatnak kötelezően rendelkeznie kell nagyméretű merítőszákkal,csak merev vázas pontybölcsővel, (ettől kisebb pontymatracokat és peremes pontybölcsőt sem fogadunk el, a halak védelme érdekében), sebfertőtlenítővel és a halak kíméletes elhelyezésére csapatonként min. 15 db pontyzsákkal (más haltartó nem használható). Ezen eszközök megléte a verseny előtt minden csapatnál ellenőrzésre kerül. Ezek hiányában a csapat kizárásra kerül. A hal fárasztása és birtokbavétele során a csapatok külső segítséget nem vehetnek igénybe. A fogást követően a versenyzők kötelesek a hal kíméletes kezelésére, fertőtlenítésére, majd pontyzsákba való elhelyezésére. Pontyzsákonként 1 db hal helyezhető el. Megkérünk minden csapatot, hogy a halak védelme érdekében a pontyzsákokat és a pontybölcsőket minden esetben benedvesített állapotban használják
10) Minden, a dudaszó előtt megakasztott szabályosan kifogott hal beleszámít az értékelésbe.
11) A halak mérlegelése minden esetben az egyik csapattag, az egyik szomszédos csapat tagja és a szervezők jelenlétében történik. A mérlegelést követően a szomszéd és a saját csapat tagja is aláírásával hitelesíti a mérlegelés szabályosságát.
12) Az értékelésbe a szabályszerűen akasztott és kifogott halak közül az 2 kg-ot meghaladó élő pontyok, amurok számítanak bele. Külön lesz helyezve az összfogás és az öt legnagyobb hal . A kettő összesitése alapján a legkevesebb pontot gyűjtött csapat nyer !Ha egyforma a pontarány akkor az öszfogás alapján a jobbik csapat végez előrébb !
13) A verseny győztese a legkevesebb pontot gyűjtő csapat!
14) Óvás benyújtására minden csapat az adott nap este 18.00-ig, de legkésőbb a verseny eredményhirdetését megelőzően 11.00h-ig van lehetősége. A verseny résztvevői automatikusan elismerik, hogy a vitás esetekben alávetik magukat a versenybíróság pártatlan döntésének. Amennyiben a versenybíróság az óvást jogtalannak minősíti az eljárást kezdeményező csapattól 60 kg hal értékének megfelelő pont levonásra kerül. Az óvás díja 10.000Ft, amely kivizsgált, jogos esetben visszajár!
15) A rendezőség felhívja a figyelmet a természetvédelem és a kulturált viselkedés szabályaira, a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire. Aki e szabályoknak nem felel meg, a versenyből figyelmeztetés után kizárásra kerül. A versenyen mindenki saját felelősségén vesz részt, a szervezőbizottság felelősséget nem vállal!
16) A versenyen készült fénykép és video anyag szervezők általi felhasználásához a résztvevők hozzájárulnak.
17. A záró napon ebédet biztosítunk a versenyzőknek.
A verseny díjazása:
I.hely:kupa+két nagy sátor ponyvával kb 170-200.000 értékben
II.hely:kupa+két prémium ágy 100.000ft értékben
III.hely:kupa+kettő prémium fotel

Egyéb díjak:
-Legnagyobb hal: Kupa+tárgynyeremény

(A nyeremények után fizetendő adókat a versenyszervezők nem vállalják át)

Nevezési díj: 50.000 Ft amelynek foglalóját (25.000Ft) , személyesen a Tati horgászboltban lehet befizetni (Debrecen Skalnitzky utca 30.) Nevezési szándék esetén 2019.04.30-ig (a csapat és a résztvevők nevével együtt) eljuttatni szíveskedjenek. A teljesítés napjától a csapat nevezése elfogadott, megtörtént. A befizetett előleg lemondás esetén nem jár vissza. Érvényes nevezésnek kizárólag az 25.000 Ft előleg befizetése számít. Telefonos bejelentkezés nem számít jelentkezésnek!
A fennmaradó részt (25.000Ft) a verseny helyszínén kell befizetni! A foglaló rész lemondás esetén nem jár vissza
Nevezési határidő: 2019.04.30.
A lejárt határidő után nevezési lehetőség nincs!
Rendező: Tati Carp Team Horgászegyesület
Nevezési információk: Illés Attila 06/52/438-742 TATI HORGÁSZBOLT
A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Hozzászólás

Szállítás kedvezményesen 1500Ft.-tól.