Tati Dovit Carp Team Bojlis Kupa-Ohat III. 2019.08.18-22.
VERSENYKIÍRÁS

Versenyszabályzat:
1) A résztvevő csapatok felállása, 2 fő versenyző, plusz 1 fő segítő (nem kötelező). Amely csapat él a segítő lehetőségével, abban a csapatban a segítő teljes körű csapattagnak minősül.


2) A versenypálya felosztása max. 13 részre történik. A csapatok között kb. 50 m távolság található.
3) A csapatok rajthelyeinek kijelölése dupla sorsolás alapján történik. Először a nevezési díjak befizetésének sorrendje alapján húzási sorrendet húz. Majd ezen sorrend alapján a csapat kihúzza a horgászhelyét.
4) A csapatok a helyfoglalást követően gépjárművüket otthagyhatják horgászállásuk mellett.
5)A verseny időpontja: 2019.08.18-2019.08.22
A verseny időtartama 95 óra.
Időrend:
• Érkezés, regisztráció: 2019.08.18. 08.30-9h-ig
• Megnyitó, sorsolás: 09.00h-10.00h
• Helyfoglalás, kipakolás, csali limit ellenőrzés, bójázás: 10.00h-12.00h
• Verseny kezdete, etetés kezdete: 2019.08.18. 12.00h
• Verseny vége: 2019.08.22. 11.00h
• Eredményhirdetés, ebéd: 12.00h

6) Csapatonként 1db, világítással ellátott dőlőbója használata engedélyezett. A csónakot a szervezőbizottság biztosítja. A saját csónak használata engedélyezett. A bóják elhelyezése a Rendezőség által a vízben előre kijelölt dobási szektorokon belül lehetséges. Halradar használata tilos! A bója verseny közbeni áthelyezése indokolt esetben sem lehetséges. A hal bójára való tekeredése esetén, a halak egészségmegóvása érdekében a szervezőség fenntartja a jogot a hal bójáról való megszabadítására.
7) Csónakból alapozó etetést végezni nem lehet. A verseny folyamán etetni csak dobócsővel engedélyezett. Etetni kizárólag bojlival lehet A beetethető bojlik mennyisége korlátozott. Csapatonként maximum 100 kg a felhasználható mennyiség. A limiteket a versenyt megelőzően a fent leírt időpontban ellenőrizzük. Az ellenőrzés időpontjában már gépjárműveket is ellenőrizzük a horgászállás mellet. Az előbb leírt mennyiségek cseréjére nincs lehetőség. Az etetőhajó használata tilos !
Horgászni csak bojlival, hajszálelőkés módszerrel,minimum 10mm-es bojli használatával lehet , csapatonként 4db bottal, botonként 1db horoggal, min. 50 gr-os ólommal. Etetőkosár használata tilos. A pasztaólmok használata nem engedélyezett, azonban a csali pasztával való bevonása engedélyezett. A horgászboton lévő csalikat szúrópróba szerűen mindenkinél ellenőrizzük. PVA semmilyen formában nem használható.
9) Minden csapatnak kötelezően rendelkeznie kell nagyméretű merítőszákkal,csak merev vázas pontybölcsővel, (ettől kisebb pontymatracokat és peremes pontybölcsőt sem fogadunk el, a halak védelme érdekében), sebfertőtlenítővel és a halak kíméletes elhelyezésére csapatonként min. 15 db pontyzsákkal (más haltartó nem használható). Ezen eszközök megléte a verseny előtt minden csapatnál ellenőrzésre kerül. Ezek hiányában a csapat kizárásra kerül. A hal fárasztása és birtokbavétele során a csapatok külső segítséget nem vehetnek igénybe. A fogást követően a versenyzők kötelesek a hal kíméletes kezelésére, fertőtlenítésére, majd pontyzsákba való elhelyezésére. Pontyzsákonként 1 db hal helyezhető el. Megkérünk minden csapatot, hogy a halak védelme érdekében a pontyzsákokat és a pontybölcsőket minden esetben benedvesített állapotban használják.
10) Minden, a dudaszó előtt megakasztott szabályosan kifogott hal beleszámít az értékelésbe.
11) A halak mérlegelése minden esetben az egyik csapattag, az egyik szomszédos csapat tagja és a szervezők jelenlétében történik. A mérlegelést követően a szomszéd és a saját csapat tagja is aláírásával hitelesíti a mérlegelés szabályosságát.
12)A végeredménybe csapatok által kifogott 10kg feletti ponty és amur összsúlya és a 10 legnagyobb hal összsúlya számít be.
13) . Mind két versenyben elért helyezés adja a pontokat aki az összetettben a legkevesebb pontot gyűjti az lesz az első .Ha egyenlő a pontarány akkor a több halat fogó csapat végez előbbre !

14) Óvás benyújtására minden csapat az adott nap este 18.00-ig, de legkésőbb a verseny eredményhirdetését megelőzően 11.00h-ig van lehetősége. A verseny résztvevői automatikusan elismerik, hogy a vitás esetekben alávetik magukat a versenybíróság pártatlan döntésének. Amennyiben a versenybíróság az óvást jogtalannak minősíti az eljárást kezdeményező csapattól 60 kg hal értékének megfelelő pont levonásra kerül. Az óvás díja 10.000Ft, amely kivizsgált, jogos esetben visszajár!
15) A rendezőség felhívja a figyelmet a természetvédelem és a kulturált viselkedés szabályaira, a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire. Aki e szabályoknak nem felel meg, a versenyből figyelmeztetés után kizárásra kerül. A versenyen mindenki saját felelősségén vesz részt, a szervezőbizottság felelősséget nem vállal!

16) A versenyen készült fénykép és video anyag szervezők általi felhasználásához a résztvevők hozzájárulnak.
17. A záró napon ebédet biztosítunk a versenyzőknek.
A verseny ideje alatt lehet külön rendelni ebédet és egyéb kenyér ,víz stb megbeszélés alapján megrendelhető. Az ebéd az eddigiekhez hasonlóan előre a verseny előtt két héttel le kell adni. A menüről és a rendelés leadásáról telefonon lehet egyeztetni.

A verseny díjazása:
I.hely:kupa+ 500.000Ft készpénz
II.hely:kupa+300.000Ft készpénz
III.hely:kupa+150.000Ft készpénz
Összdíjazás :1.100.000 Ft.
Egyéb díjak:
-Legnagyobb hal díja :Egy 175.000ft prologic sátor külső takaróval méret 360x380x180 magas
Nevezni személyesen a Tati horgászboltban (Debrecen Skalnitzky utca 30.) Nevezési szándék esetén 2019.07.20.-ig (a csapat és a résztvevők nevével együtt) eljuttatni szíveskedjenek. A teljesítés napjától a csapat nevezése elfogadott, megtörtént. Számlára utalás esetén előre egyeztetés szükséges. A befizetett előleg lemondás esetén nem jár vissza. Érvényes nevezésnek kizárólag az 75000 Ft előleg befizetése számít. Telefonos bejelentkezés nem számít jelentkezésnek!

A fennmaradó részt (75.000Ft) a verseny helyszínén kell befizetni! A foglaló rész lemondás esetén nem jár vissza
Nevezési információk: Illés Attila +36 20/5730085
A változtatás jogát fenntartjuk!

Hozzászólás

Szállítás kedvezményesen 1500Ft.-tól.