Tati Dovit Carp Team Feeder Kupa.- Püspökladány 5-ös tó
VERSENYKIÍRÁS

Versenykiírás:2019.05.05. Püspökladány 5-ös tó
I. Tati Dovit Carp Team Feeder Kupa

Versenyszabályzat

1. A versenyen való részvétel csak érvényes, magyar állami horgászjeggyel lehetséges.


2.Minden résztvevő köteles törekedni a halakkal való kíméletes bánásmódra és a környezet védelmére. Ennek keretében mindenki különösen köteles pontymatrac használatára, kíméletes horogszabadításra, a mérlegelést követően a hal minél kíméletesebb visszahelyezésére. A halaknak szájfertőtlenítő használata is kötelező.


3. A versenyeken a halak megóvása érdekében többszöri mérlegelést tartunk, az 5kg feletti halat pontyzsákban kell helyezni , ezeknek a halaknak azonnali mérlegelési és visszaengedési lehetőséget biztosítunk. A fogást a mérlegelőknek azonnal jelezni kell.


4.A versenyen a következő halfajok kerülnek értékelésre: – ponty – keszegfélék – kárász -amur Egyéb hal (tok, compó, csuka, süllő, szürkeharcsa, sügér, stb.) fogása esetén azt haladéktalanul a tóba vissza kell helyezni.


5. A versenyen egy időben csak 1db rezgőspicces min. 3 méter max 4,5méteres bottal lehet horgászni, tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat. Ennek keretében: a versenyző köteles tartalék botjait úgy elhelyezni, hogy az ne keltse két botos horgászat látszatát. A bent lévő szerelék kitekerését megelőzően a tartalékbot nem dobható be!


6. A kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat, lengőspicc, oldalspicc, elektromos és bármilyen más kapásjelző használata szigorúan tilos!


7. A szerelékeken 1 db horog használata engedélyezett.Az előke hossza nincs meghatározva , a horog nagysága max. 6-os méret.


8. A minimális súly a szereléken 10g, gubancgátló, vagy hungarocell golyó úszóként felhasználása tilos! . A kívülről akasztott hal a végeredménybe nem számít be, azt azonnal vissza kell engedni! Ugyan így kell cselekedni ún. Kantáros hal esetében is! 


9. A versenyen segítő használata kizárólag a verseny kezdete előtti pakolásra, hely berendezésére vehető igénybe. A segítő a verseny alatt nem etethet, nem keverhet etetőanyagot, nem csalizhat, nem szerelhet,nem szákolhat, nem szabadíthat horgot és a kifogott halat is a versenyző köteles a haltartóba helyezni, míg ez meg nem történik, újra dobni tilos! Tehát közreműködése a verseny kezdetét jelződudaszót követően nem vehető igénybe. 


10.Az etetés általános korlátozása: 17 l etetőanyag (szemes, pellet, föld is benne, tetszőleges arányban), nedves állapotban értendő, száraz etető anyag használata a verseny alatt tilos.
Ebbe bele tartozik (a 17 literbe) a 2l élőanyag, amelyből 1dl lehet tűzőszúnyog, 5 dl etetőszúnyog használható fel.
Csaliként max. 14mm-es csali használható, ettől nagyobb méretű csali etetésre sem használható! Horgon kívül felkínált csali (pellet, fúrt kukorica) alkalmazható. Bojli és paszta használata tilos. Etetni csak etetőkosárral lehet. A verseny előtt fél órával marker úszó használható a vízmélység megállapítására!Etetés csak a verseny megkezdése után lehet.Előetetés nincs .


11. Etető botként kizárólag rezgőspicces bot használható fel! 11. A verseny lefújása előtt megakasztott hal beleszámít a mérlegelésbe, de a lefújástól számított 15 percen belül meg kell szákolni! A lefújás pillanatában mindenki köteles megkezdeni a szerelék kitekerését, a mérlegelés befejezéséig újradobni tilos! 12. A horgászhelyről átúszó hal beleszámít az összfogásba. A két szomszédos horgász ez ellen óvással élhet(azonnal jelezni köteles a szervezőknél), melynek díja 4000Ft, és ha bizonyítani tudja igazát, visszajár. A szabálytalanság csak abban az esetben állapítható meg a kifogó fél terhére, ha a szomszédos horgászoknak a halátúszás tényleges, hosszabb időveszteséggel járó problémát, vagy horgon lévő hal elvesztését okozza! A sporttársi együttműködés és a viszonosság határain belül próbáljuk elsősorban megoldani ezt a sarkalatos kérdést. 


12. Aki súlyosan ittas állapotánál fogva a többi versenyzőt sorozatosan akadályozza, vagy súlyosan zavarja, az adott fordulóból kizárásra kerül!


13. Minimum 2.5méteres versenyszák és egy darab pontyzsák használata kötelező!


14. A halakat életben kell tartani a mérlegelésig, elpusztult halat nem mérlegelünk, az elpusztult hal értéke a tógazdának megtérítendő! 


15.Ha szemben is horgásznak, a versenyző köteles tartani magát a tómeder képzeletbeli felezővonalához!


16. Szektorok kijelölése: A és B szektor


17.A mérlegelés során a versenyző köteles a halakat a mérőzsákba önteni, majd mérlegelés után kíméletesen visszaengedni a vízbe! 


18.Szabályok megszegése esetén az eljárás: horgász etikai szabályok és etetőanyag, csali-limitek apróbb fokú megsértése esetén a versenyző elsőnek figyelmeztetésben részesül, ha viszont ezt a cselekményt a továbbiakban megismétli, vagy olyan egyértelmű szabálypontot sért meg, mint az egybotos horgászat, a versenyből kizárásra kerül!


19.A versenyző a nevezéssel magára nézve kötelezőnek fogadja el a halászati törvény és a versenyszabályzat pontjait, megszegésük esetén a versenyből a szervező kizárással élhet, a felelősséget a nevező maga viseli!


20.A szervező a verseny ideje alatt előforduló balesetekért és anyagi károkért felelősséget nem vállal! A versenyző a nevezéssel egyben hozzájárul ahhoz, hogy a versenyről film illetve fotó sorozat készül, amit a szervezők a későbbiekben felhasználhatnak.


A verseny nevezési díja: 8500 Ft. (a nevezési díj magában foglalja a napijegyet a tóra és egy adag meleg ételt a verseny végén)
A verseny egyéni, egyfordulós.
A verseny időpontja: 2019.05.05.
Gyülekező: 2019.05.05. reggel 6 óra.
Sorsolás megkezdése: 6,30 óra
Sorsolás után a helyek elfoglalása, etetőanyagok előkészítése, markerezés: 7-8 óra.
Verseny kezdete: 8 óra.
A verseny befejezése: 17 óra.
Díjazás: Minden benevezett versenyző egy ajándékcsomagot kap a verseny főtámogatójától a DOVIT Kft-től.
Több támogató jelezte, hogy a versenyt szívesen támogatná, így valószínű értékes ajándékokra lehet számítani.
Díjazásban részesül a két szektor első 3-3 helyezettje összesen 6 versenyző. Ezekből a versenyzőkből áll az első 6 helyezett.
Helyezések :
Első az aki a két szektor első közül több kg halat fogott.
A második helyezett az aki a két szektor első közül a kevesebb kiló halat fogott.
A harmadik helyezett az aki a két szektor második helyezettje közül több kg halat fogott.
A negyedik helyezett az aki a két második helyezet közül a kevesebb kg halat fogott.
Az ötödik helyezet a két szektor harmadik helyezettjei közül aki több kg halat fogott.
Hatodik helyezet aki a harmadik helyezettek közül a kevesebb kg halat fogott szektorában.

A két szektor első 3 helyezettje, vagyis 6 fő, kupában és éremben részesül,a legnagyobb hal kifogója és a legfiatalabb versenyző külön díjban részesül.
Az összetett első helyezet 30.000 Ft értékű Dovit vásátlási utalványt kap a Dovit Kft-től.+100000 Ft értékű tárgynyereményt is kap.
Az összetett második helyezet20.000 Ft értékű ajándék.
Az összetett harmadik helyezet 15.000 Ft értékű ajándék.
A negyedik,ötödik,hatodik helyezett versenyző értékes díjazásban részesül.
A rendezőség a változtatás jogát fenntartja.
Érvényes nevezésnek csak a nevezési díj befizetése számít.
Verseny szervezője: Tati Carp Team Horgászegyesület.
A verseny helye: Püspökladány 5-ös tó.
Nevezni lehet:
Püspökladány, Szabó Lajos tógazda (06-30-3360398)
Püspökladány Tappancs állateledel és horgászbolt
Nádudvar Szivárvány horgászbolt, Nagy László (Fő utca )
Hajdúszoboszló Rákóczi utca 3-5. Hobby –Zoo üzlet
Tati horgászbolt Debrecen Skalnitzky utca 30. tel: 52-438-742
Tati horgászbolt 2. Debrecen Csapó utca 110. (Coop ABC az Árpád térnél)
maximálisan 35-40 Fő nevezését fogadjuk

 

Hozzászólás

Szállítás kedvezményesen 1500Ft.-tól.